JE KUNT KIEZEN UIT TWEE FEESTJES:

SOLDATENFEESTJE

HIGHLIGHTS:

- Bos en terrein rit in historische WOII jeep

- Verkleden als soldaat

- leren pattrouile lopen, marcheren en camoufleren

- luchtbuks schieten

- Hindernisbaan

- Bezoek Dakota vliegtuig

- eten bij kampvuur op het basecamp

- Inclusief eten en ranja 

- Vanaf 6 jaar

- 7 dagen per week mogelijk 

- € 21,50 per kindje 

PILOTENFEESTJE

HIGHLIGHTS:

- Leer alle basis technieken van het vliegen

- Zelf vliegen in onze simulator

- inclusief korte tour door Bevrijdende Vleugels

- Bezoek Dakota vliegtuig en WW2 gliders

- Bezoek een echte cockpit

- Minimale leeftijd 8 jaar

- 8 tot 10 kinderen

- Mogelijk op wo-za-zo

- exclusief eten en drinken

- Mogelijk van april t/m oktober

- € 14,50 per kindje 

JUMPY

Hoi! Mijn naam is Jumpy. Ik ben de mascotte van bevrijdende Vleugels.

Op 17 september 1944 ben ik geland op de plek waar nu Bevrijdende Vleugels gevestigd is om Nederland te bevrijden aan het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Kom jij naar Bevrijdende Vleugels dan kun je samen met mij tijdens je bezoek een gratis speurtocht doen. Je komt dan van alles te weten over de Tweede Wereldoorlog en vooral over de bevrijding van Zuid-Nederland.  Het is leuk, spannend maar vooral erg leerzaam.

Ben jij klaar met de speurtocht dan ligt er in de museumwinkel een kleine verrassing op je te wachten.

 

Ik hoop je snel te zien!

Ontdek spelenderwijs Bevrijdende Vleugels

Leer op een speelse manier alles over de oorlog en het museum. De speurtocht neemt je mee langs alle hoogtepunten van Bevrijdende Vleugels!

Je leert door te kijken, te lezen en te zoeken naar de antwoorden met hulp van je papa, mama, opa, oma of misschien kun je het zelfs al wel helemaal alleen!

VOORPRET!

Kleurplaat 

Kleur je met ons mee?   Wil jij graag dat jouw mooie tekening ook in een echt museum komt te hangen?  Download dan snel de kleurplaat, kleur hem in en neem hem mee naar het museum! Dan zorgen wij dat jouw kleurplaat een mooi plekje krijgt in het museum.

Een lucht vol parachutes

Wil jij ons helpen een lucht vol met parachutes te maken? Kijk dan snel naar de instructies via deze link en knutsel eenvoudig je eigen parachute! Als je deze meeneemt naar het museum, zorgen wij dat de hele lucht wordt gevuld met jullie mooie knutselwerken! 

Voor kinderen is er bij Bevrijdende Vleugels nog veel meer te beleven:

 

Kinderfeestjes

Alle kids opstellen en dit bijzondere feestje kan beginnen! onder leiding van een echte soldaat beleven de kids een bijzondere middag die ze niet snel vergeten. Wanneer alle kids veranderd zijn in echte soldaten, doorlopen ze onder begeleiding een bijzonder en avontuurlijk programma. Naast een terreinrit in een echte legerjeep, bezoeken zij onze Dakota waaruit duizenden paratroepers gesprongen zijn tijdens operatie Market Garden.

19 maart WO2 modelbouwdag

De dag voor de amateur- en profbouwer! Verdeeld over vier hangars laten zowel zelfstandige bouwers als modelbouwclubs hun bijzondere werken zien. Van grootformaat RC tanks tot diorama's tot vliegtuigen en boten, je vind het deze dag allemaal. Deze dag voor en door modelbouwfans staat in het teken van WW2, en is te beleven temidden van ons originele WW2 materiaal zoals vliegtuigen, rupsvoertuigen en geschut, hoe bijzonder is dat!

19 maart: Modelbouwdag

De dag voor de amateur- en profbouwer! Verdeeld over vier hangars laten zowel zelfstandige bouwers als modelbouwclubs hun bijzondere werken zien. Van grootformaat RC tanks tot diorama's tot vliegtuigen en boten, je vind het deze dag allemaal. Deze dag voor en door modelbouwfans staat in het teken van WW2, en is te beleven tussen het originele WW2 materiaal van Bevrijdende Vleugels zoals vliegtuigen, rupsvoertuigen en geschut, hoe bijzonder is dat! Op deze dag zijn de reguliere tickets geldig dus koop snel je kaartje!

1 & 3 mei: Airborne vakantiedagen

Ben jij een echte held die van actie houdt en graag de bossen in gaat? Dan zijn de vakantiedagen bij Bevrijdende Vleugels echt iets voor jou! Onder begeleiding van militairen ga je een echte stoere training volgen. Je gaat terug in de tijd en krijgt naast de training uitleg over verschillende militaire weetjes en een stukje geschiedenis. Met een origineel WO2 legervoertuig word je naar de kazerne gebracht, meer gaan we natuurlijk nog niet vertellen want de rest van het programma is TOP SECRET!

Brasserie 't Boshuys

Heb je na je bezoek aan het museum trek gekregen?  Kom dan gezellig wat lekkers eten en drinken bij brasserie 't Boshuys. Geniet van een lekkere tosti ,pannenkoek of van frietjes met een lekkere snack. En terwijl je aan het wachten bent op het eten kun je buiten lekker spelen in het grote speelkasteel of binnen in de gezellige speelkamer.

Het kabouterpad

Wil jij ook alles weten van de natuur? Ga dan samen met de kabouterfamilie Pluk op ontdekkingstocht. Het kabouterpad is te lopen tijdens openingstijden van Bevrijdende Vleugels. Kijk dus altijd even naar de openingstijden voor je een bezoek brengt. Het boekje is tot 16:00 uur verkrijgbaar bij Bevrijdende Vleugels voor slechts €4,00 per boekje, één boekje is genoeg voor het hele gezin.