Geschiedenis Bevrijdende Vleugels

Museum Bevrijdende Vleugels is ontstaan uit een tijdelijke tentoonstelling, die ter gelegenheid van de 40 jarige herdenking van Operatie Market Garden door de heer Jan Driessen (1921 - 2010) in Veghel werd georganiseerd. De tentoonstelling was een dermate groot succes, dat besloten werd om zijn collectie onder te brengen in een museum. Het museum was van 1984 tot 1996 gevestigd in Veghel

 

Onder de leiding van Jan Driessen werd het museum in de loop der jaren steeds verder uitgebreid. Hierdoor was op den duur de toenmalige ruimte in Veghel niet meer toereikend en werd er naar een nieuwe locatie uitgekeken. Staatsecretaris van defensie Gmelich Meiling gaf aan voorzitter en oprichter van het museum Jan Driessen de gelegenheid het museum op het prachtige voormalig mobilisatiecomplex aan de Sonseweg in Best ter vestigen. In 1996 begon men met de verhuizing. 
Op woensdag 17 september 1997 werd het museum heropend op de nieuwe locatie in aanwezigheid van Prins Bernhard Zijne Koninklijke Hoogheid der Nederlanden.


Renovatie

In 2009 vond er een grote renovatie van het museum plaats. Er werden hallen gebouwd en gerenoveerd, voertuigen werden opgeknapt en de collectie werd uitgebreid. Daarnaast werden de entree en de ontvangstruimte ingrijpend vernieuwd. Het werk werd grotendeels uitgevoerd door de vrijwilligers van Museum Bevrijdende Vleugels en heeft enkele maanden in beslag genomen. In april 2009 werd het museum weer geopend voor publiek.

Direct naar:

Collectie

Dakota C-53