BEZOEK BEVRIJDENDE VLEUGELS 

Brouwerij Strijder is gevestigd op het terrein van museum Bevrijdende Vleugels aan de Sonseweg in Best. In een onverwoestbare voormalige munitiebunker heeft Brouwerij Strijder een rotsvaste basis. Daar waar eens mortieren lagen te wachten om te knallen, worden nu de lekkerste bieren gebrouwen.  Net zoals de strijder bieren is ook het prachtige museum een eerbetoon aan alle mensen die hun leven op het spel hebben gezet voor onze bevrijding tijdens de tweede wereldoorlog. Onvoorstelbaar veel mensen uit meerdere landen hebben hun families achtergelaten om op onze grond te strijden voor de vrijheid zoals we die nu elke dag mogen ervaren.

 

Bevrijdende Vleugels vertelt het heftige verhaal van – onder meer - de bevrijding van Zuid-Nederland aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Bevrijdende Vleugels ligt op het terrein in het gebied waar op 17 september 1944 luchtlandingen plaatsvonden tijdens de Operatie Market Garden. Deze operatie luidde de bevrijding van Zuid-Nederland in. In de verschillende hallen worden de bezetting, de onderdrukking en de uiteindelijke bevrijding, uitvoerig belicht.

 

Bevrijdende Vleugels heeft een bijzondere collectie inclusief rupsvoertuigen, vliegtuigen, diorama's, foto's en wapentuig dat daadwerkelijk is gebruikt tijdens Operatie Market Garden.

TARIEVEN 2021 AAN DE KASSA: 

 

Volwassenen ( vanaf 13 jaar )  € 11.00

Kinderen ( 4 t/m 12 jaar )  € 8.00

Veteranen:  €7,00 (op vertoon van veteranenpas aan de kassa)

Kinderen ( 0 t/m 3 jaar ) zijn gratis 

OPENINGSTIJDEN:

Dinsdag t/m zondag: 10:00 tot 17:00 uur

 

Voor groepen op reservering ( DUS OOK SCHOLEN ) zijn deze openingstijden niet van toepassing.

 

Tijdens schoolvakanties is Bevrijdende Vleugels 7 dagen per week open van 10:00 tot 17:00 uur.