20 September 2020:

REMEMBER SEPTEMBER BIJ BEVRIJDENDE VLEUGELS! 

HET WO2 EVENT VAN BRABANT

Remember September is een uniek evenement voor jong & oud: Bij aankomst krijgen alle kinderen een eigen stempelkaart waarop zij soldatenstempels kunnen verzamelen door het voltooien van opdrachten die verspreid zijn over het gehele terrein.

Remember September is ooit begonnen als een klein evenement, en inmiddels uitgegroeid tot de drukste dag van het jaar voor Bevrijdende Vleugels. Tankdemo’s, rijden in WO2 voertuigen, een kinderstormbaan en live veldslagen zijn maar enkele activiteiten van ons uitgebreide programma.

Dit event is ieder jaar weer uitverkocht. Ook dit jaar zijn er maar 400 kaarten beschikbaar, bestel daarom je tickets op tijd!

Rondritten legervoertuigen:

Wat is er leuker dan het bekijken van al onze voertuigen? Er mee rijden natuurlijk! Rondom 't Boshuys ( voor Bevrijdende Vleugels ) zullen alle legervoertuigen van Remember September verzamelen, en kan er voor €2,50 euro per persoon meegereden worden in een voertuig naar keuze. Natuurlijk hebben we voor deze ritten een geweldige route gemaakt, een aanrader voor alle bezoekers!

Alle kids op de foto!

Met of zonder schmink, alle kinderen zijn tijdens Remember September echte krijgers! Speciaal voor alle kids hebben we op het terras van 't Boshuys een mooie opstelling gemaakt waar kinderen super cool op de foto kunnen. 

Mini-Tanks

Perfect op schaal nagebouwde tanks zullen tijdens Remember September hun krachten laten zien. Net als in de tweede wereldoorlog zullen deze tanks gaan rijden, veroveren, slepen, schieten en de strijd aan gaan met de vijand. Een geweldig spektakel met deze enorme bestuurbare beesten!

Bezoek Bevrijdende Vleugels

Een bezoek aan Bevrijdende Vleugels hoort natuurlijk bij Remember September, en andersom! 

Army Tour:

Stap in een van onze historische legervoertuigen en bezoek tijdens een indrukwekkende rit meerdere belangrijke plekken van Market Garden. De rit zal onder andere langs het monument van Lt. Cole gaan en het landingsterrein waar de honderden glijders geland zijn voor operatie Market Garden. Bij deze tour, die ongeveer 1,5 uur duurt, zit tevens een museumbezoek inbegrepen!

Deze tour start om 13:00 en vol is vol. Deelname op inschrijving, reserveer een van de beschikbare plaatsen via onze ticketshop!

Kinder Stormbaan

Voor alle kleine bezoekers hebben we op zondag 15 september een eigen stempelkaart, waar VIER soldaten stempels op moeten! Alle kids die over de Kinder-stormbaan gaan, krijgen verdienen hier een van de 4 soldaten-stempels. De baan is geschikt voor kinderen van alle leeftijden!

Tank Demo's

De rijdende tanks van Bevrijdende Vleugels staan niet standaard opgesteld in onze expositie, maar veilig opgeborgen in ons voertuigen-depot. Natuurlijk gaan al deze voertuigen tijdens Remember September naar buiten, dus ook onze tanks! We zullen we meerdere demo ritten verzorgen met diverse tanks. Hou je vast, de grond gaat er van trillen!

Re-enactment over het hele park

Meerdere re-enactors zullen deze zondag verschillende demonstraties en statics verzorgen inclusief wapens! Je vind deze echte soldaten in uniform in de schuttersputten, in de voertuigen of verstopt in de bossen. Ga gerust op de foto met één van deze helden!

Boeken- en Documentenbeurs

Samen met Documentatiegroep 40-45 organiseren we tijdens Remember September een bijzondere boeken- en documentenbeurs in onze Dakotahal. Een prachtige setting voor deze bijzondere beurs. 

Paratrooper Display

Hoe zagen de paratroopers er uit toen ze met duizenden uit de lucht kwamen? Wat hadden ze bij aan uitrusting? Hoe groot was zo'n parachute eigenlijk? Je ziet het allemaal bij dit prachtige paratrooper display. 

Project Break Out

Project Break Out, onder leiding van survival-expert Ruud Smit, zal op ons terrein diverse survival activiteiten verzorgen voor jong en oud. Van knopen leggen tot klimmen tot zekeren, probeer het allemaal en word een echte survival expert!

Remember September 2019