Achter de schermen: De Werkplaats!

Wat Museum Bevrijdende Vleugels zo uniek maakt zijn de vele vrijwilligers die zich dagelijks inzetten voor het behoud van de collectie. Met grote liefde zorgen ze er voor dat de collectie in uitstekende staat blijft. Mede hierdoor is een museumwerkplaats ter beschikking gesteld waarin ze naar hartelust de collectie kunnen onderhouden. Of het nu gaat om opknappen, verven, houtbewerking, timmerwerk, metaalbewerking of gewoon het doorsmeren van machines: in de museumwerkplaats zorgt men ervoor dat ook toekomstige generaties nog kunnen genieten van de unieke collectie. Ook wordt de museumwerkplaats gebruikt voor het maken van decorstukken.

Er is een garageruimte waar restauratie van oorlogsmateriaal kan worden uitgevoerd en een timmerwerkplaats, waar alle soorten houtbewerking kunnen worden uitgevoerd. De werkplaats maakt deel uit van het voormalige mobilisatiecomplex, waarin het museum is gehuisvest. De restauratie wordt gedaan door vele vrijwilligers, die allemaal hun sporen hebben verdiend  op het gebied van autotechniek, schilder- en timmerwerk en het opknappen van voertuigen.

 

In de afgelopen jaren is door hen al veel tentoongesteld oorlogsmateriaal onder handen genomen.

Een greep uit reeds gerestaureerde projecten:
- Een prachtig Duits 88 mm kanon
- Een indrukwekkende RAF kraanwagen
- Een halftrack
- Een Zündapp tweespan motor
- Een uniek Frans luisterapparaat
- Twee reusachtige Amerikaanse kanonnen
 
Door de mensen van de timmerwerkplaats is o.a een deel van een V1 lanceerinstallatie nagebouwd, zijn decorstukken voor diorama’s vervaardigd en ook de zitbanken, die overal verspreid in de museumhallen staan.