AIRSPEED HORSA GLIDER

LANDT BIJ BEVRIJDENDE VLEUGELS!

Een uniek en bijzonder vliegtuig, waarvan er maar 3 te zien zijn over de hele wereld. Het vliegtuig is twee jaar geleden gebouwd als filmrekwisiet voor de blockbuster " De Slag om de Schelde" waarin het onder andere een rol speelde in de duurste Nederlandse filmscone ooit.

 

Na het afronden van de opnames waarin de Horsa een rol speelde, stond Bevrijdende Vleugels voor een flinke uitdaging; het vliegtuig moest uit zijn laatste filmscene gehaald worden, een onder water gelopen land gelegen tussen Antwerpen en Gent. Hulp van Defensie bood uitkomst, met 4 trailers, twee graafmachines en een kraan is het vliegtuig geborgen.

DE HERSTEL- EN RESTAURATIEWERKZAAMHEDEN HEBBEN 12 MAANDEN IN BESLAG GENOMEN. MET EEN PERFECTE HORSA ALS RESULTAAT.

MOMENTEEL WERKEN WIJ HARD AAN DE INRICHTING VAN HET VLIEGTUIG, WAARNA BEZOEKERS OOK DAADWERKELIJK IN HET VLIEGTUIG KUNNEN.

DE FILM 'DE SLAG OM DE SCHELDE' IS ÉÉN VAN DE DUURSTE NEDERLANDSE SPEELFILMS, WAARIN ONZE HORSA GLIDER EEN ECHTE HOOFDROL GESPEELD HEEFT

 

November’44. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid. 

 

Centraal in de film staat de ‘De Slag om de Schelde’ die in het najaar van 1944 plaatsvond in Zeeland en West-Brabant en waarbij meer dan 10.000 personen het leven lieten. Deze slag, die beslissend was voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog en staat bekend als één van de belangrijkste en heftigste veldslagen in West-Europa. Toch is er door de jaren heen weinig aandacht aan besteed. De film gaat hier verandering in brengen.

 

Regie: Matthijs van heijningen
Scenario: Paula van der Oest
Cast: Gijs Blom, Susan Radder, Jamie Flatters, Tom Felton
                               Een productie van: Levitate Film                                  Op initiatief van: VFONDS

https://www.facebook.com/DeSlagOmDeScheldeFilm
https://www.instagram.com/deslagomdescheldefilm  https://deslagomdeschelde.com/

DE SLAG OM DE SCHELDE IS VANAF 17 DECEMBER 2020 TE ZIEN IN DE BIOSCOOP, BEKIJK HIER ALVAST DE TRAILER.