CROSSROADS!

Bij Crossroads Brabant draait het om mensen en hun verhalen over de Tweede Wereldoorlog. Crossroads vertelt verhalen vanuit een persoonlijk perspectief. Verhalen vertellen is iets anders dan het overbrengen van feitelijke informatie. Met verhalen kun je mensen boeien. Het zijn deze menselijke verhalen die het oorlogserfgoed beleefbaar en zichtbaar maken, in het heden en in de toekomst.

Bij Crossroads Brabant zijn we op zoek naar verhalen van mensen over levensveranderende gebeurtenissen, ingrijpende keerpunten of keuzemomenten die de levens van mensen voorgoed veranderden. Samen met u maken we de plekken van de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Noord-Brabant beleefbaar.

Canon van 75 verhalen
We gaan een canon maken van 75 verhalen voor de herdenking van 75 jaar bevrijding van (een groot deel van) de provincie Noord-Brabant in 2019.

Verhalen duurzaam bewaren en koppelen
We gaan een prachtige, rijke verzameling maken van verhalen en die koppelen aan de objecten en de plekken waar geschiedenis geschreven is.

Noord-Brabant is uniek omdat vrijwel alle thema’s van WOII - van mobilisatie tot wederopbouw - in de provincie hebben plaatsgevonden. Hierdoor beschikt Noord-Brabant vandaag de dag over een grote verscheidenheid aan authentieke WOII-erfgoedlocaties die ieder unieke oorlogsverhalen te vertellen hebben.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Noord-Brabant een toneel waar mensen uit de rest van Nederland, maar ook uit andere landen, terecht kwamen. De plek waar levenspaden van mensen elkaar kruisten. Crossroads gaat om het vertellen van deze verhalen over kruis- of keerpunten tijdens de Tweede Wereldoorlog in Noord-Brabant.

DEEL OOK UW VERHAAL:

Alleen al in de gemeente Best heeft deze oorlog ontelbare sporen nagelaten, herinneringen gemaakt en zijn stempel gedrukt op zijn inwoners. Museum Bevrijdende Vleugels gaat in samenwerking met Stichting Crossroads en de gemeente Best de verhalen uit Best verzamelen. Het doel is om in 2019 een prachtige expositie te organiseren. Hiervoor zijn we op zoek naar verhalen van mensen. Verhalen over levens veranderende gebeurtenissen, ingrijpende keerpunten of andere bijzondere keuzemomenten. Het museum gaat deze verhalen bundelen en maakt samen met u de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Best beleefbaar.

 

Deel ook uw verhaal

Twijfel niet of uw verhaal wel of niet belangrijk genoeg is. Het is belangrijk dat ook uw verhaal verteld en gehoord wordt. Heeft u een verhaal uit de Tweede Wereldoorlog of kent u iemand? We ontvangen graag uw verhaal. U kunt mailen naar Museum Bevrijdende Vleugels: crossroads@bevrijdendevleugels.com

 

 

ONLINE TICKETS:

COLLECTIE:

PLAN JE BEZOEK:

GROEPEN / ARRANGEMENTEN:

Combineer een bezoek aan Bevrijdende Vleugels met een van onze tientallen activiteiten. Samen maken we de juiste invulling voor een geslaagd bedrijfsuitje, familiedag of kinderfeest.

IN THE PICTURE:

Restauratie Harley van 'onze Bas'

Verhuizing Sherman Tank

Achter de schermen: Onze werkplaats!