5-6-7 MEI

BEVRIJDINGS-WEEKEND!

Tijdens dit unieke weekend vieren we de bevrijding GROOTS & UNIEK: Bezoekers gaan dit weekend namelijk echt terug in de tijd en stappen zo de geschiedenis in. Hoe ervaar jij het om aangehouden te worden bij een Engels checkpoint? Of dat je ineens oog in oog staat met een Amerikaanse paratrooper bij zijn kampement? 6 en 7 mei maak jij het mee! We organiseren tijdens het weekend verschillende battlefield tours, met originele WW2 voertuigen, eigen vervoer of met de fiets. Onder begeleiding van professionele battlefield experts, bezoek je verschillende historische hotspots waar zich verhalen van de bevrijding LIVE afspelen! Bekijk het gehele programma op deze pagina:

5 MEI:

We beginnen dit bijzondere bevrijdingsweekend met twee activiteiten: Om 16:00 ontsteken we het bevrijdingsvuur, welke het gehele weekend blijft branden, als eerbetoon aan onze bevrijders van de Tweede Wereldoorlog. In de avond vind er een interessante lezing plaats over de bevrijding van Best!

16:00 HERDENKING

Ceremonie in samenwerking met de Gemeente Best

Ontsteek samen met ons om 16:00 het herdenkingsvuur om het weekend mee in te luiden.

19:15 LEZING 

Over de slag om Best

Deze bijzondere lezing start om 19:15 ( aanwezig om 19:00 ) bij onze brasserie 't Boshuys en duurt ongeveer 2 uur. Entreeprijs 4 euro ( betalen bij aanvang ).  Er zijn maximaal 40 plaatsen beschikbaar, aanmelden kan eenvoudig via info@bevrijdendevleugels.com

6 + 7 MEI:

Terug in de tijd op zaterdag 6, en zondag 7 mei! Op het gehele park vind je 'living history' waarbij je op unieke wijze terug in de tijd gaat, naar de tijd van de bevrijding! Hoe zou jij het vinden om plots oog in oog te staan met een Amerikaanse paratrooper? Of om aangehouden te worden bij een Engels controlepost? Tijdens een uitgestippelde route door onze hangars EN in de bossen van ons terrein kom je op verschillende punten scenes en personen tegen uit de tijd van de Bevrijding, zo sta je dus middenin de geschiedenis en word jij onderdeel van het verhaal!

ROYAL AIR FORCE

Fotoverkennings-display met originele verkenningsapparatuur. Kinderen kunnen mee helpen zoeken naar de verborgen opstelling op de fotokaarten.

USA BASECAMP

Stap in het basecamp van de Amerikaanse geallieerden! Beleef hoe deze helden leefden in de tijd van de bevrijding. Kinderen krijgen uitleg van de aanwezige Paratroopers.

PARATROOPER

Maak kennis met Frank, de Amerikaanse Paratrooper, die precies laat zien hoe onze Amerikaanse bevrijders er uit zagen en wat zij bij hadden, en dat is meer dan jij denkt!

LIVING HISTORY

De route bepalen wij, de geschiedenis daar ben je dan bij! Gedurende de looproute kom je verschillende scenes en personen tegen die je op unieke wijze mee terug in de tijd nemen.

AIRBORNE SELFIE

Schmink op je gezicht, helm op en klim in die WW2 truck of neem plaats achter het kanon! Maak de meest bijzondere foto's middenin bijzondere scenes met origineel WW2 materieel.

RONDRITTEN

Stap jij in die snelle jeep of liever in die vette GMC truck met 6 wielen? Kies jouw favoriete voertuig voor een rondrit door de bossen, of... Kun jij niet kiezen en pak je ze gewoon allemaal! 

KINDER BASECAMP

Leer zelf een vuurtje maken, een onderkomen bouwen voor de nacht, of je eigen drinkwater zuiveren! Op dit basecamp is van alles te doen en te leren voor de kleine helden die ons dit weekend bezoeken. 

WW2 UNIFORMEN

Altijd al willen weten wat een 'Battledress' is? Of een 'Brodiehelm'? Wat zijn puttees of leggings, en wat hangt er toch allemaal aan de koppel van een soldaat. Tijdens deze korte show op zaterdag en zondag om 15:30 presenteren onze re-enactors zich in de  meest bijzondere uniformen en tenues uit WW2. Een van onze experts legt uit wat je ziet en waarom deze zo bijzonder zijn.

WW2 DEFILÉ

Een geweldige afsluiter zowel zaterdag als zondag! Om 16:00 halen we onze bevrijders binnen met een defilé van originele WW2 voertuigen en re-enactors. Natuurlijk sta jij als bezoeker langs de kant om dit mee te vieren, en sluiten we af met een feest!

WANDELTOCHT

6 mei: Market Garden: de Slag bij Best

Georganiseerd door Battlefield Discovery: Wandel op 6 mei mee en volg de voetsporen van H Company, 502 PIR, 101st Airborne Division! Deze eenheid had tijdens Operatie Market Garden de opdracht om de bruggen bij Best in te nemen. Deelname kost 15,- inclusief dagticket voor Bevrijdende Vleugels.

BATTLEFIETS-TOCHT

6&7 mei, onder leiding van onze gids

Herbeleef de geschiedenis op de plek waar het zich afgespeeld heeft! Onder leiding van onze gidsen bezoek je per (eigen) fiets verschillende historische hotspots waar de geschiedenis zich live opnieuw afspeelt, een unieke ervaring, slechts 15 plekken beschikbaar!

ARMY TOUR

6&7 mei, met echte WW2 voertuigen!

Na een bezoek aan ons museum stap je in een van onze WW2 voertuigen en bezoek je verschillende historische hotspots rondom ons park. Onze gids verteld je niet alleen over de unieke gebeurtenissen die zich daar hebben afgespeeld, je maakt het met live re-enactment helemaal zelf mee!

WANDELTOCHT

7 mei: 327th Glider Infantry

Wandel mee op een tocht door het Sonse Bos waarin we de verrichtingen van het 2e bataljon 327th Glider Infantry Regiment volgen. Dit bataljon kreeg tijdens Operatie Market Garden op 19 september 1944 de taak om het Sonse Bos te zuiveren van groepen Duitsers die achter de linies waren geïnfiltreerd.

RC TANKS

Zelf rijden!

Ook tijdens dit weekend zal de Holland Armour Group aanwezig zijn met een breed scala aan tanks, rupsvoertuigen en ander rijdend materieel. Voor het goede doel KIKA kan jong en oud tegen een minimale vergoeding zelf rijden. 

KOOP HIER ALVAST JE KAARTJES: