4&5 MEI

BEVRIJDINGS-WEEKEND!

Tijdens dit unieke weekend vieren we de bevrijding GROOTS & UNIEK: Bezoekers gaan dit weekend namelijk echt terug in de tijd en stappen zo de geschiedenis in. Hoe ervaar jij het om aangehouden te worden bij een Engels checkpoint? Of dat je ineens oog in oog staat met een Amerikaanse paratrooper bij zijn kampement? 4 en 5 mei maak jij het mee!

PROGRAMMA 4 & 5 MEI:

Terug in de tijd op zaterdag 4, en zondag 5 mei! Op het gehele park vind je 'living history' waarbij je op unieke wijze terug in de tijd gaat, naar de tijd van de bevrijding! Hoe zou jij het vinden om plots oog in oog te staan met een Amerikaanse paratrooper? Of om aangehouden te worden bij een Engels controlepost? Tijdens een uitgestippelde route door onze hangars EN in de bossen van ons terrein kom je op verschillende punten scenes en personen tegen uit de tijd van de Bevrijding, zo sta je dus middenin de geschiedenis en word jij onderdeel van het verhaal!

USA BASECAMP

Stap in het basecamp van de Amerikaanse geallieerden! Beleef hoe deze helden leefden in de tijd van de bevrijding. Kinderen krijgen uitleg van de aanwezige Paratroopers.

PARATROOPER

Maak kennis met Frank, de Amerikaanse Paratrooper, die precies laat zien hoe onze Amerikaanse bevrijders er uit zagen en wat zij bij hadden, en dat is meer dan jij denkt!

LIVING HISTORY

De route bepalen wij, de geschiedenis daar ben je dan bij! Gedurende de looproute kom je verschillende scenes en personen tegen die je op unieke wijze mee terug in de tijd nemen.

AIRBORNE SELFIE

Schmink op je gezicht, helm op en klim in die WW2 truck of neem plaats achter het kanon! Maak de meest bijzondere foto's middenin bijzondere scenes met origineel WW2 materieel.

AANWEZIGE RE-ENACTMENT VERENIGINGEN

Ook dit jaar hebben zich weer vele verenigingen en clubs aangemeld die tijdens dit unieke weekend hun basecamp op ons terrein opslaan en bijzonder re-enactment gaan verzorgen. Tijdens je bezoek kom je langs alle basecamps en  opstellingen waar uitleg aan jong en oud word gegeven. Zo ontmoet je onder andere:

  • Stichting Rijdend museum militair erfgoed (veldhospitaal)

  • North West Tommies - British Army

  • Dutch Kusten Artillerie - Kriegsmarine

  • Groep Dankers - Franse SAS en verzet

  • Krasny Oktjabr - Red Army 

  • Under the Battledress - 51st Highland Division

  • Historische Reenactment vereniging Nederland - 101 airborne

S.R.M.M.E.

Een hele afkorting, namelijk: Stichting Rijdend Museum Militair Erfgoed. Maar wat betekend dat nu eigenlijk? Dat betekend een bijna 200m2 groot display op 4 en 5 mei, bijzonder historisch accuraat en een bezienswaardigheid voor jong en oud! Deze fanatieke vereniging legt zijn focus op de medische Amerikaanse keten en dat zie je terug op de vele spullen en die zij mee nemen. Verspreid over dit grote kampement vind je verschillende leden die je alles vertellen over hun display, van bijzondere voertuigen tot de kleinste details, je waant je helemaal terug in de tijd.

KOOP JE TICKETS ALVAST ONDER OP DEZE PAGINA!

KINDER BASECAMP

Leer zelf een vuurtje maken, een onderkomen bouwen voor de nacht, of je eigen drinkwater zuiveren! Op dit basecamp is van alles te doen en te leren voor de kleine helden die ons dit weekend bezoeken. 

WW2 UNIFORMEN

Altijd al willen weten wat een 'Battledress' is? Of een 'Brodiehelm'? Wat zijn puttees of leggings, en wat hangt er toch allemaal aan de koppel van een soldaat. Tijdens deze korte show op zaterdag en zondag om 15:30 presenteren onze re-enactors zich in de  meest bijzondere uniformen en tenues uit WW2. Een van onze experts legt uit wat je ziet en waarom deze zo bijzonder zijn.

WW2 DEFILÉ

Een geweldige afsluiter zowel zaterdag als zondag! Om 16:00 halen we onze bevrijders binnen met een defilé van originele WW2 voertuigen en re-enactors. Natuurlijk sta jij als bezoeker langs de kant om dit mee te vieren, en sluiten we af met een feest!

WAPEN DEMO'S

Beide dagen om 15:00 vinden er demonstraties bij van verschillende WW2 wapens! Er zal met deze wapens worden geschoten waarbij de bezoeker per wapen uitleg krijgt wat het zo bijzonder of uniek maakt. Een unieke ervaring om bij te zijn!

RC TANKS

RC Holland Armour Group

Ook tijdens dit weekend zal de Holland Armour Group aanwezig zijn met een breed scala aan tanks, rupsvoertuigen en ander rijdend materieel. Voor het goede doel KIKA kan jong en oud tegen een minimale vergoeding zelf rijden. 

WW2 VOERTUIGEN

Bezoek de voertuigen show tijdens Buitengewoon Bevrijd met de mooiste unieke WW2 voertuigen. Als afsluiting van de dag gaan alle voertuigen rijden en krijgen de bezoekers uitleg over de verschillende voertuigen. 

Ben jij trotse eigenaar van een WW2 voertuig? Kom op 4 en/of 5 mei naar Buitengewoon Bevrijd en neem deel aan de voertuigen show! Af- en aanrijden kan de gehele dag, deelname en bezoek park natuurlijk geheel kosteloos. Aanmelden is niet verplicht, maar mag wel, in dat geval plaatsen we een foto van je voertuig vooraf online. aanmelden kan eenvoudig via onderstaand formulier!

AANMELDEN WW2 VOERTUIG - BUITENGEWOON BEVRIJD:BUITENGEWOON BEVRIJD BEZOEKEN?

KOOP HIER ALVAST JE KAARTJES VOOR DIT UNIEKE WEEKEND!

Openingstijden zowel zaterdag als zondag: 10:00 tot 17:00 uur