Boek een indrukwekkende Battlefield Tour bij Bevrijdende Vleugels!

Bevrijdende Vleugels is gesitueerd in de ZW hoek van de voormalige drop zone voor parachutisten van de US 101 AB Divisie en landingszone voor zweefvliegtuigen, tijdens airborne operatie Market Garden (17 -26 september 1944). Er is daarvan nog veel te zien en te beleven, daarom biedt dit museum twee battlefield tours aan in de omgeving van het museum en Son, beide met deskundige eigen gids.

  • Battlefield Tour 1 

Voorafgaand aan deze indrukwekkende tour bezoek je met jullie gids het Museum Bevrijdende Vleugels. Na deze rondleiding zal de Battlefield tour in historisch WO2 voertuig van start gaan, met het monument van Lt. Cole als begin. Na dit monument worden de volgende historische hotspots aangedaan: Paulushoef aan de Sonniuswijk / IX TCC monument / Rooijseweg corridor en (afhankelijk van samenstelling en omvang groep) uitgebreid met stop op Rooijseweg voor monument voormalig militair begraafplaats / Genmaj Taylor’s jeep spot / Oude Raadhuis pomp / foto Pastoor Hussen met sigaren / POW’s bij café de Zwaan / Corneliushuis CP HQ 101 AB /  St Emilius school. Deze Battlefield tour eindigt bij de brug over het Wilhelminakanaal met een uitgebreide uitleg over de tankaanval van de 107e Panzer Brigade op de brug en corridor. ( Prijs van deze tour op aanvraag ).

  •  

  • Battlefield Tour 2

Dit is de meest uitgebreide Battlefield tour: Gelijk aan Battlefield tour 1, met aanvullend bezoek St Oedenrode,  Eerde en de St. Antoniusmolen. Deze uitgebreide Battlefield tour duurt ongeveer 4,5 uur, en eindigt bij de bekende Drop Zone A.  ( Prijs van deze tour op aanvraag ).                                                                                                                          

Inbegrepen bij de Tour:

Alle battlefield tours zijn inclusief : een begeleidende gids, die ter plaatse uitleg zal geven, toegang tot het museumbezoek en de rit met een origineel WO2 voertuig.

Nog belangrijk:

  • De battlefield tours kunnen evt. ook met uw touring car worden gedaan.
  • Alle boekingen voor battle field tours komen in onderling overleg tot stand. Altijd onder voorbehoud van beschikbaarheid en andere voorwaarden.
  • Deze battlefield tours zijn meer bedoeld voor de geïnteresseerde bezoeker en niet geschikt voor kinderen t/m 11 jaar.

Contact

Heeft u interesse in een van onze Battle Field Tours, of een vraag hierover? Neem dan gerust contact met ons op: