AGENDA 2024

2024 wordt een bijzonder jaar. We vieren dit jaar 80 jaar bevrijding van Zuid-Nederland met meerdere bijzondere en unieke evenementen. Op deze pagina vind je alvast een overzicht van de tot nu toe geplande evenementen. 

27 december ( 2023) - Kids special - Pilotendag

Een unieke beleving: Stap in onze vliegsimulator en leer zelf vliegen met instructies van echte piloten! Hoe navigeer je bijvoorbeeld in de lucht? Dat hoor je in de echte cockpit van ons grootste vliegtuig de Dakota. Deelnemen aan de activiteiten op deze dag zijn inbegrepen bij de entree. De pilotentraining start om 13:00 uur.

6 en 7 januari - Winter War Event - Unieke 'living history'

Met de feestdagen achter de rug, waarbij warmte en gezelligheid natuurlijk vanzelfsprekend was, duiken we terug de geschiedenis in met een uniek en bijzonder evenement! Hoe was het voor de helden die met Kerstmis niet thuis waren, huis en haard moesten missen en onder erbarmelijke omstandigheden de gure winter moesten zien te overleven. Bezoek onze nieuwe outdoor experience en beleef het zelf. Bezoek de loopgraven, de medische post, en de artillerie opstellingen zoals deze waren in de tijd van Kerstmis 1944. Stap in de meest erbarmelijke living history om te zien hoe deze helden de feestdagen doorkwamen.

18 februari - Kids special - Pilotendag

Een unieke beleving: Stap in onze vliegsimulator en leer zelf vliegen met instructies van echte piloten! Hoe navigeer je bijvoorbeeld in de lucht? Dat hoor je in de echte cockpit van ons grootste vliegtuig de Dakota. Deelnemen aan de activiteiten op deze dag zijn inbegrepen bij de entree. De pilotentraining start om 13:00 uur.

24 maart - Kids special- Super Survival

Een echte survivalbaas leert je alle trucs over onder andere camouflage, een noodbivak bouwen en zelf een vuurtje maken! Hoe vind jij de weg terug in een bos of gebied wat je niet kent? Op deze dag leer jij ook  kompas lezen. Deelnemen aan de activiteiten op deze dag zijn inbegrepen bij de entree. De survival activiteiten starten om 13:00 uur.

21 april - WO2 Modelbouwdag

De dag voor de amateur- en profbouwer! Verdeeld over vier hangars laten zowel zelfstandige bouwers als modelbouwclubs hun bijzondere werken zien. Van grootformaat RC tanks tot diorama's tot vliegtuigen en boten, je vind het deze dag allemaal. Deze dag voor en door modelbouwfans staat in het teken van WW2, en is te beleven te midden van ons originele WW2 materiaal zoals vliegtuigen, rupsvoertuigen en geschut, hoe bijzonder is dat!

4&5 mei - Buitengewoon Bevrijd

Loop door verschillende scenes en herbeleef de geschiedenis op unieke wijze. Tijdens de looproute kom je door verschillende basecamps en militaire posten. Kom oog in oog te staan met echte paratroopers, bezoek het veldhospitaal en duik de loopgraven in tijdens dit bijzondere Living History weekend.

9 juni - Freedom Run

Het sport-event van Bevrijdende Vleugels, waarbij we onze grenzen verleggen voor iedereen die heeft bijgedragen aan onze vrijheid. Op deze dag komen verschillende lopen, trails en runs samen op ons terrein om met zijn allen stil te staan ( figuurlijk dan :) hoe belangrijk onze vrijheid is, en de ( vaak onmenselijke ) inspanningen mensen gedaan hebben om hier voor te strijden. 

Meer info volgt snel!

30 juni - Wings & Wheels

Op deze dag openen we de poorten van ons park voor de prachtigste en meeste bijzondere klassiekers en WW2 voertuigen. Ben jij helemaal gek van oude auto's en WW2 voertuigen? kom dan zeker een bezoek brengen!

14 en 15 september: Remember September

Remember September is ieder jaar weer een uniek evenement voor jong & oud. Dit jaar bieden we een nog breder programma en, wegens succes, een nog grotere militaria markt!