Home » Nieuws

Nieuws

Op ons prachtige park is altijd wat te doen. Op deze pagina houden we u op de hoogte van de belangrijkste gebeurtenissen en aankomende events. Volgt u ons ook al op Facebook? Ook daar posten we regelmatig belangrijke nieuwtjes!

TIJDELIJKE EXPOSITIE: KERST IN WO2

Van 24 december t/m 8 januari ( Kerstvakantie ) maken we een uitzondering op de wintersluiting: We openen dan onze deuren met een extra tijdelijke expositie: Kerst in de Tweede Wereldoorlog. Aan de hand van indrukwekkende verhalen door het museum heen herbeleef je de Kerstdagen op bijzondere wijze.

Ben jij de enthousiaste RECEPTIONIST(E) die wij zoeken?

Bevrijdende Vleugels is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor de functie van receptionist of receptioniste, die ons museum kan bijstaan in het ontvangen van bezoekers (en het doen van handelingen bij de kassa en de museumwinkel). Omgaan met bezoekers en betalingsverkeer zijn natuurlijk twee van de belangrijkste vereisten, maar stiekem zijn er nog wel wat meer dingen die er bij komen kijken!

 

Denk bijvoorbeeld aan:

 1. Bedienen van een kassa en pin-terminal
 2. Lichte administratieve werkzaamheden
 3. Beheersing van Nederlandse en engelse taal
 4. Zelfstandig kunnen werken
 5. Regulier beschikbaar zijn ( er wordt gewerkt met een weekrooster )

 

Natuurlijk zijn wij er om je te helpen:

 1. Voor begeleiding in de leerfase, maar ook daarna, wordt gezorgd.
 2. Inzet voor de planning gaat steeds in overleg
 3. Bereid zijn om naast receptiewerkzaamheden ook nevenwerkzaamheden te verrichten
 4. Vrijwilligers vergoeding per gewerkte dag

 

Heb jij het idee dat deze interessante functie wel bij jou past? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op! Tijdens een informeel kopje koffie bespreken we alle ins- en outs van deze functie. Mailen kan naar info@bevrijdendevleugels.com, of vul ons contactformulier in.

Ben jij de enthousiaste RONDLEIDER die wij zoeken?

Bevrijdende Vleugels is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, waaronder bijvoorbeeld een enthousiaste rondleider, die ons verhaal op een duidelijke, begrijpelijke en aangename wijze kan vertellen aan groepen van diverse samenstellingen.

 

Interesse hebben in de Tweede Wereldoorlog en Operatie Market Garden is natuurlijk een van de belangrijkste vereisten, maar stiekem zijn er nog wel wat meer dingen die er bij komen kijken!

 

Denk bijvoorbeeld aan:

 1. De Engelse taal kunnen lezen en schrijven
 2. In staat zijn om voor een groep van minimaal 15 personen te spreken
 3. Kunnen werken in teamverband
 4. Om kunnen gaan met jonge bezoekers in groepsverband (  6-12 jarigen)
 5. Bereid zijn om zich de materie binnen afzienbare tijd eigen te maken 

 

Natuurlijk zijn wij er om je te helpen:

 1. Voor begeleiding in de leerfase, maar ook daarna, wordt gezorgd.
 2. Inzet voor de planning gaat steeds in overleg
 3. Bereid zijn om naast het rondleiden ook nevenwerkzaamheden te verrichten
 4. Vrijwilligers vergoeding per verzorgde rondleiding

 

Heb jij het idee dat deze interessante functie wel bij jou past? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op! Tijdens een informeel kopje koffie bespreken we alle ins- en outs van deze functie. Mailen kan naar info@bevrijdendevleugels.com, of vul ons contactformulier in.

Naast simulatie-vliegen nieuw bij Bevrijdende Vleugels:

Quadcopter vliegen!

 

Ook net een drone gekocht maar het vliegen lukt niet goed? Bij Bevrijdende Vleugels kun je vanaf nu les krijgen, gegeven door ervaren instructeurs!


De duur van de les is één uur en wordt één op één gegeven (1 leerling per instructeur).
Je krijgt dan de basiscursus met de volgende onderdelen;

 • Video met uitleg
 • Uitleg quadcopter met alle onderdelen
 • Uitleg zender
 • Het binden van de zender met de quadcopter
 • Het starten en landen
 • Het gebruik van Alitude Hold
 • Het vliegen zelf, vooruit, achteruit en bochten maken.

 

Eventuele vervolglessen kunnen ook worden geboekt, waarin meer ervaring kan worden opgedaan met het basisvliegen en de vliegvaardigheid verder kan worden uitgewerkt. Het vliegen van een hindernisbaan is hiervan een onderdeel Er wordt gevlogen met een Q-222 Quadcopter met in- en uitschakelbare Altitude Hold.

Meer informatie via info@bevrijdendevleugels.com

 

Crossroads:  “Het raken van mensen van nu met de keerpunten van toen"

Bevrijdende Vleugels is een van de actieve partners in het concept Crossroads. Een prachtig initiatief waarbij persoonlijke verhalen centraal staan. 

 

Noord-Brabant is uniek omdat vrijwel alle thema’s van WOII - van mobilisatie tot wederopbouw - in de provincie hebben plaatsgevonden. Hierdoor beschikt Noord-Brabant vandaag de dag over een grote verscheidenheid aan authentieke WOII-erfgoedlocaties die ieder unieke oorlogsverhalen te vertellen hebben. Crossroads vertelt verhalen vanuit een gelaagd perspectief. Een perspectief waarbij kruispunten of keerpunten centraal staan. Fysieke sporen van Crossroads zijn op diverse plekken in de provincie zichtbaar. Tijdens WOII was Noord-Brabant een (inter)nationaal toneel waar mensen uit de rest van Nederland, maar ook uit andere landen, terecht kwamen. Dit was de plek waar levenspaden van mensen elkaar kruisten en ook weer uit elkaar gingen. Crossroads gaat om het vertellen van menselijke verhalen in de context van de WOII-thema’s op authentieke locaties in Noord-Brabant. Life Changing geeft daarbij de focus aan. Het staat voor levensveranderende gebeurtenissen. Ingrijpende keerpunten of keuzemomenten die de levens van mensen voorgoed veranderden.

 

Het zijn uiteindelijk de menselijke verhalen die het oorlogserfgoed betekenis geven. Al die locaties en objecten, al die mensen, al die verhalen maken samen de geschiedenis van WOII in Noord-Brabant beleefbaar voor bezoekers. Wanneer mensen door een verhaal geraakt worden, zullen zij dit verhaal verder willen vertellen aan anderen. Zo kan de betekenis van de verhalen voortleven.

Bevrijdende Vleugels lanceert nieuwe promotie-campagne:

Confronterend, maar dat mag best...

Een nieuw logo, een nieuwe website, nieuwe flyers, we zijn druk bezig met de promotie van ons prachtige museum. Daar hoort ook deze zojuist gelanceerde postercampagne bij.
Bevrijdende Vleugels vertelt over, en herinnert aan de bevrijding van Nederland, met operatie Market Garden als hoofdlijn.
Natuurlijk vinden wij de periode voor deze bevrijding net zo belangrijk en besteden we daar ook veel aandacht aan. Dat doen we ook met deze nieuwe postercampagne.
Op korte termijn zullen er op de nieuwe website ook arrangementen aangeboden worden. Zo kan een museumbezoek worden gecombineerd met bijvoorbeeld een jeeptour of een vlucht in onze flight simulator.