Nieuws met vleugels!

De kindervakantiedagen? VET GAAF!!!!

En dat was de reactie van enkele deelnemers! Het weer had wel iets beter gemogen maar op het plezier had het verder weinig invloed.          Een peloton enthousiaste kinderen melden zich om tien uur voor een dagje in de natuur. Na de ontvangst werden de rekruten afgemarcheerd op weg naar het veld waar in een grote tent het vuur al brandde. De opmaat voor een dagje plezier en belevenis! 

Remember September 2022

 

Ondanks de mindere weersvooruitzichten voor het weekend waarin we uitgebreid Market Garden herdachten kijken wij met een goed gevoel terug op de 2022 editie van "Remember September". Zeker op zaterdag waren de weergoden ons goed gezind en konden we spreken van een hele succesvolle en druk bezochte dag! Alle activiteiten waren een garantie voor vertier en beleving. Naast de militariamarkt konden bezoekers een rondrit maken in een authentiek WOII voertuig en zorgde Wheels voor een gevarieerde verzameling aan WOII voertuigen. Kinderen mochten soldatenstempels halen en genieten van de radiografisch bestuurde tanks en andere militaire voertuigen, zelfs met geschut! En zij konden ook hun ogen uitkijken naar de modelbouwers die schitterende diorama`s presenteerde! Ook de soldaten van de re-enectment groep kon rekenen op de nodige belangstelling. Hoogtepunt van de dag was zeker het bezoek van 19 veteranen in de middag. Deze groep, bestaande uit Amerikaanse en Engelse veteranen, en ook een Nederlandse veteraan, hebben hun status meer dan verdient op verschillende slagvelden ten tijde van WOII over de hele wereld. Voor ons reden genoeg om alle bezoekers, alle medewerkers en iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan dit evenement hartelijk te bedanken en te zeggen: TOT VOLGEND JAAR!

 

NIEUW OP ONZE WEBSITE: UITGELICHT

Nieuw op onze website is de pagina: UITGELICHTOp deze pagina zullen we steeds wisselend een item uit onze collectie in de schijnwerpers plaatsen. We vertellen wat over de historie van het betreffende item en waar mogelijk wat meer technische details en als er een item is waar een bijzonder, persoonlijk verhaal aan vast zit zullen we dit zeker meenemen. Ook gaan we terug in de tijd en aan de hand van de week waarin we nu zijn, kijken we terug naar wat er gebeurde in die week tijdens de oorlogsjaren. U leest er over in: UITGELICHT.

 Nieuw bij Bevrijdende Vleugels: onze verenigingsactie!!

Een uitje zoeken voor je vereniging of je team? Of als verenigingslid ons museum bezoeken? Meld uw vereniging aan op onze website en bezoek ons museum met een leuke korting!  Na aanmelding krijgt uw vereniging een aparte pagina voor haar leden waar u tegen gereduceerd tarief uw tickets kunt bestellen. Het aanmelden van uw vereniging doet u hier.

 

Ben jij de enthousiaste RECEPTIONIST(E) die wij zoeken?

 

Bevrijdende Vleugels is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor de functie van receptionist of receptioniste, die ons museum kan bijstaan in het ontvangen van bezoekers (en het doen van handelingen bij de kassa en de museumwinkel). Omgaan met bezoekers en betalingsverkeer zijn natuurlijk twee van de belangrijkste vereisten, maar stiekem zijn er nog wel wat meer dingen die er bij komen kijken!

 

Denk bijvoorbeeld aan:

  1. Bedienen van een kassa en pin-terminal
  2. Lichte administratieve werkzaamheden
  3. Beheersing van Nederlandse en engelse taal
  4. Zelfstandig kunnen werken
  5. Regulier beschikbaar zijn ( er wordt gewerkt met een weekrooster )

 

Natuurlijk zijn wij er om je te helpen:

  1. Voor begeleiding in de leerfase, maar ook daarna, wordt gezorgd.
  2. Inzet voor de planning gaat steeds in overleg
  3. Bereid zijn om naast receptiewerkzaamheden ook nevenwerkzaamheden te verrichten
  4. Vrijwilligers vergoeding per gewerkte dag

 

Heb jij het idee dat deze interessante functie wel bij jou past? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op! Tijdens een informeel kopje koffie bespreken we alle ins- en outs van deze functie. Mailen kan naar info@bevrijdendevleugels.com, of vul ons contactformulier in.