ARMY TOUR 5 APRIL 2020

HOE ZIET DEZE TOUR ER UIT?

Deze bijzondere tour begint om 13:00 bij de entree van Bevrijdende Vleugels, waar een van onze ervaren gidsen iedereen ontvangt. Tijdens een rondleiding door ons museum ga je terug naar de tijd van de bevrijding:  Bevrijdende Vleugels vertelt het heftige verhaal van – onder meer - de bevrijding van Zuid-Nederland aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Bevrijdende Vleugels ligt op het terrein in het gebied waar op 17 september 1944 luchtlandingen plaatsvonden tijdens de Operatie Market Garden. Deze operatie luidde de bevrijding van Zuid-Nederland in. In de verschillende hallen worden de bezetting, de onderdrukking en de uiteindelijke bevrijding, uitvoerig belicht.

 

Bevrijdende Vleugels heeft een bijzondere collectie inclusief tanks, vliegtuigen, diorama's, foto's en wapentuig dat daadwerkelijk is gebruikt tijdens Operatie Market Garden.

 

Na de rondleiding staan onze historische legervoertuigen klaar en rijden we met het hele gezelschap naar enkele unieke nabijgelegen WO2 hotspots: Na een bezoek aan het monument van Joe Mann, rijden we door naar de plek waar Lt. Robert Cole in het heetst van de strijd om het leven is gekomen, bij elke plek vertellen onze gidsen de bijzondere verhalen van deze WO2 Strijders, en beleef je wat er zich op deze plekken heeft afgespeeld, erg bijzonder! We sluiten de tour af in de nabij gelegen Sonniuswijk. De plek waar tijdens het begin van Market Garden alle gliders zijn geland. Op deze bijzondere plek, bomvol historie vertellen we hoe de indrukwekkende operatie Market Garden zich daar heeft afgespeeld.

Alleen al de rit in een van onze historische legervoertuigen maakt van deze activiteit een waar spektakel!

 

SLECHTS 17 PLAATSEN BESCHIKBAAR!

 

Aanvang: 13:00 ( vertrek bij entree museum, 12:50 aanwezig )

Duur: +/- 3 uur

Prijs per persoon: € 15,-

 

DEZE TOUR IS OOK LOS TE BOEKEN, NEEM DAARVOOR CONTACT MET ONS OP!