Home » 2020 JUBILEUMJAAR

BEVRIJDENDE VLEUGELS, MEER DAN EEN MUSEUM.

Een museumbezoek is natuurlijk al heel bijzonder, maar wist je dat je bij Bevrijdende Vleugels nog veel meer kan doen?  Bedrijfsuitjes, familiedagen, voor jong en oud is er altijd wat te beleven. Army tours, Battlefield tours, kinderfeestjes, en rondleidingen zijn maar een aantal van de activiteiten die Bevrijdende Vleugels zo bijzonder maakt. 

WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN ALLE EVENEMENTEN EN BIJZONDERE ACTIVITEITEN BIJ BEVRIJDENDE VLEUGELS?

Als je via de mail op de hoogte wilt blijven van onze bijzondere evenementen, vul dan hieronder je naam en E-mailadres in dan krijg je van ons maximaal 4 keer per jaar een update van de geplande evenementen en hoef je niks te missen.

 

Wist je dat er bij Bevrijdende Vleugels ook regelmatig interessante lezingen worden georganiseerd?

Bevrijdende Vleugels organiseert regelmatig lezingen bij brasserie 't Boshuys waarbij met name facetten van Operatie Market Garden maar ook andere WO2 gerelateerde thema's aan bod komen. De toegang hiervoor is helemaal gratis! Wil je hierover op de hoogte gehouden worden stuur dan een mail naar: info@bevrijdendevleugels.com en je ontvangt een update zodra er een nieuwe lezing gepland staat.

75 JAAR VRIJHEID

DAAR MAKEN WE EEN BIJZONDER JAAR VAN!

Nederland gaat de bevrijding dit jaar groots herdenken en vieren. In mei 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd van de nazi's. Bevrijdende Vleugels speelt een grote rol bij de vele initiatieven en events die dit jaar plaats vinden. Op deze pagina vindt je alle speciale evenementen die in 2020 te beleven zijn bij Bevrijdende Vleugels.

KERSTVAKANTIE 

Kerst: een tijd vol gezelligheid, eten, drinken en vooral genieten samen met familie en vrienden...
Maar hoe zag kerst eruit in de tweede wereldoorlog?
Hoe is kerst in gevangenschap, onderdrukking of het heetst van de strijd?
Ook dit jaar heeft Bevrijdende Vleugels weer een unieke kerst-tentoonstelling met dit jaar als thema: “The ghost of Christmas past”
Wilt u deze bijzonder tentoonstelling niet missen? Bestel dan in november alvast uw kaarten, je betaald dan slechts €5,00 per persoon! ( Zowel volwassenen als kinderen vanaf 4 jaar, kinderen t/m 3 jaar zijn gratis ).

FEBRUARI

Op 8 februari is de onthulling van het Lancaster monument. Dit monument herdenkt de crash van twee Engelse Lancaster bommenwerpers die in de nacht van 7 op 8 februari 1945 in de lucht boven Oost-Brabant op elkaar botsten. Bij deze crash verloren 15 van de 16 bemanningsleden hun leven, een bemanningslid overleefde dit ongeluk bij toeval. Het monument is geïnitieerd op verzoek van de Zuid-Afrikaanse ambassade, die daarmee een van de drie Zuid-Afrikaanse piloten wil eren die in de Tweede Wereldoorlog boven Nederland omgekomen zijn. Het monument komt te staan op het terrein van Museum Bevrijdende Vleugels voor ’t Boshuys.

APRIL

4/5 april

OPENINGSWEEKEND 2019

Rijden in WO2 voertuigen, tank demo's, re-enactment over het hele terrein, we openen het komende seizoen weer met een dag bomvol activiteiten voor jong en oud. Houdt deze pagina in de gaten of schrijf je hierboven in om op de hoogte te blijven.

5 april

ARMY TOUR

In historische legervoertuigen nemen onze gidsen jullie mee naar meerdere WO2 hotspots in de buurt. Maximaal 20 deelnemers, dus reserveer je plaatsen op tijd! Houdt deze pagina in de gaten of schrijf je hierboven in om op de hoogte te blijven.

SEPTEMBER

19/20 september

REMEMBER SEPTEMBER

Ons grootste event van het jaar! We zorgen dit jubileumjaar voor een extra bijzonder programma, onder andere met een live veldslag! Dit event is elk jaar uitverkocht, dus houdt deze pagina in de gaten of schrijf je hierboven in om op de hoogte te blijven.

20 september

ARMY TOUR

In historische legervoertuigen nemen onze gidsen jullie mee naar meerdere WO2 hotspots in de buurt. Maximaal 20 deelnemers, dus reserveer je plaatsen op tijd! Houdt deze pagina in de gaten of schrijf je hierboven in om op de hoogte te bljven.