Home » 2019 JUBILEUMJAAR

75 JAAR VRIJHEID

DAAR MAKEN WE EEN BIJZONDER JAAR VAN!

Noord-Brabant gaat de bevrijding van de provincie volgend jaar groots herdenken en vieren. In september 2019 is het 75 jaar geleden dat Brabant, eerder dan de rest van Nederland, werd bevrijd van de nazi's. Bevrijdende Vleugels speelt een grote rol bij de vele initiatieven en events die vanaf 2019 plaats gaan vinden. Op deze pagina vind je de belangrijkste gebeurtenissen met interessante links en data.

VOORJAAR 2019

29 januari

WO2 LEZING

Bevrijdende Vleugels organiseert verschillende lezingen. Altijd WO2 gerelateerd, veelal rondom het thema Market Garden Heeft u belangstelling een lezing bij te wonen? Meldt u dan aan via info@bevrijdendevleugels.com

24 maart

Band of Brothers Tour

De absolute topper van alle tours van Bevrijdende Vleugels, in samenwerking met Edwin Popken van Battlefield Discovery! Deze tour is altijd vroegtijdig uitverkocht, dus meld je snel aan: Er zijn maar 55 plekken in de bus!

26 maart

WO2 LEZING

Bevrijdende Vleugels organiseert verschillende lezingen. Altijd WO2 gerelateerd, veelal rondom het thema Market Garden Heeft u belangstelling een lezing bij te wonen? Meldt u dan aan via info@bevrijdendevleugels.com

APRIL

13 april

DUTCH BLITZ PARTY

Na het grote succes in 2018, dit jaar een vervolg op dit prachtige event: In een van onze bijzondere hangars gaan we weer helemaal terug naar de jaren 40!

14 april

OPENING 2019

Rijden in WO2 voertuigen, tank demo's, re-enactment over het hele terrein, we openen het komende seizoen weer met een dag bomvol activiteiten voor jong en oud

14 april

ARMY TOUR

In historische legervoertuigen nemen onze gidsen jullie mee naar meerdere bijzondere WO2 hotspots in de buurt van Bevrijdende vleugels. Max 30 deelnemers!

JUNI

2 juni

BATTLEFIETS TOUR

Tijdens deze fietstocht neemt Battlefield gids Edwin Popken alle deelnemers mee naar meerdere belangrijke locaties van operatie Market Garden in deze regio, waaronder de landingsterreinen!

25 juni

WO2 LEZING

Bevrijdende Vleugels organiseert verschillende lezingen. Altijd WO2 gerelateerd, veelal rondom het thema Market Garden. Heeft u belangstelling een lezing bij te wonen? Meldt u dan aan via info@bevrijdendevleugels.com

29 juni

AFGHANISTAN LEZING

Uitverkocht in 2018, nu op 29 juni dit jaar een extra gelegenheid voor deze indrukwekkende lezing: Wassilios Athanasiadis en Mike Reijinga geven een bijzondere presentatie over hun gevechtservaringen in Afghanistan

AUGUSTUS

4 augustus

ARMY TOUR

Met historische WO2 voertuigen bezoeken we meerdere bijzondere plekken in de omgeving van Bevrijdende Vleugels. Een van onze deskundige gidsen zal op elke locatie uitleg geven. Een bezoek aan Bevrijdende Vleugels zit bij deze tour inbegrepen

25 augustus

WANDELTOCHT

Deze bijzondere wandeltocht 'Battle at Best' zal verzorgd worden door Battlefield expert Edwin Popken. Samen met Edwin loop je door de bossen van Best, en bezoek je bijzondere hotspots van Operatie Market Garden.

27 augustus

WO2 LEZING

Gedurende het jaar organiseren vanuit Bevrijdende Vleugels verschillende lezingen. Altijd WO2 gerelateerd, veelal rondom het thema Market Garden. De exacte invulling van de lezing op 27-8 volgt in het voorjaar!

SEPTEMBER

10 september

WO2 LEZING

Gedurende het jaar organiseren vanuit Bevrijdende Vleugels verschillende lezingen. Altijd WO2 gerelateerd, veelal rondom het thema Market Garden. De exacte invulling van de lezing op 10-9 volgt in het voorjaar!

15 september

REMEMBER SEPTEMBER

Het grootste en bekendste event van het jaar, met activiteiten voor jong en oud! Rijden in legerjeeps, tank-demo's, bushcraft workshops, en ga zo maar door! Dit jaar openen we voor het eerst ons wapen-depot voor onze collectie bijzondere wapens!

Klik hier om een tekst te typen.